موسیقی درمانی .ورزش درمانی.رقص درمانی.گل و رایحه درمانی..طب سوزنی .اب و غذادرمانی.رنگ درمانی.لمس درمانی. . سنگ درمانی .

 
نویسنده : فرزانه (ربابه)دریاباری - ساعت ۳:٥٥ ‎ب.ظ روز ۱۳۸۸/۱۱/٢٤
 
آشنایی با گیاه‌خواری و تأثیرات آن بر جسم

انواع رژیم‌های گیاهخواری:

۹ رژیم گیاهخواری وجود دارد، که عبارتند از:

۱- Lacto – Vegeterian : رژیمی است که علاوه بر منابع گیاهی از فرآورده‌های لبنی نیز در برنامه غذایی استفاده می‌شود.

۲- Ovo – Vegeterian : علاوه بر منابع گیاهی از تخم مرغ نیز استفاده می‌شود.

۳- Lacto – ovo – Vegeterian : متداول ترین و راحت ترین نوع گیاهخواری است که از منابع گیاهی، شیر و تخم مرغ استفاده می‌شود.

۴- Macrobiotic – Vegeterian : این گروه ، گیاهخوار سرسخت هستند که فقط از سبزیجات غلات و حبوبات استفاده می‌کنند. این رژیم شامل ۱۰ سطح است که این سطوح بر اساس افزایش محدودیت غذایی شماره گذاری می‌شود و ممکن است در برنامه غذایی آنها ماهی اضافه شود.

۵- Semi – Vegeterian : یعنی نیمه گیاهخوار وافرادی هستند که گیاهخوار سرسخت نیستند و فقط گوشت قرمز از برنامه غذایی آنها حذف می‌شود.

۶- Vegan : گیاهخواران مطلق هستند که هر فرآورده‌ای که از حیوان به دست بیاید مثل شیر، تخم مرغ و یا عسل و حتی افزودنی‌های غذایی در برنامه غذایی آنها وجود ندارد و رژیم آنها فقط شامل سبزیجات غلات، حبوبات، انواع مغزها و انواع دانه‌ها و میوه‌جات است.

۷- Pasco – Vegeterian : رژیم این گروه شامل منابع گیاهی و ماهی است.

۸- Pollo – Vegeterian : رژیم این گروه شامل منابع گیاهی و مرغ است.

۹ – Fruiterian : فقط از میوه‌جات تازه وخشک شده، انواع مغزها، عسل و روغن زیتون استفاده می‌کنند.

که البته با توجه به شناختن این ۹ گروه که آنها را به توان به سه گروه لاکتو (Lacto) ، اوو (Ovo)  و  وگان(Vegan)  تقسیم کرد می‌توانیم رژیم گیاهخواری دلخواه خود را پیدا کنیم و آنچه منظور ما در این کتاب است سیستم ۴۰ روزه وگان می‌باشد که البته باید توجه داشته باشید که ما معتقدیم هر متافیزین  یا استادی که با علوم ماورائی ارتباط دارد باید سالی ۳مرتبه دوره ۴۰روزه گیاهخواری وگان را به ترتیب در اول سال، وسط وآخر سال انجام دهد و به برگزاری کامل سیستم وگان در تمام طول عمر معتقد نیستیم البته دوره لاکتو اگر همیشگی باشد. بسیار تأثیر گذارخواهد بود.

آیا گیاهخواران با کمبود انواع پروتئین‌ها،مواد معدنی‌، مواد لیپیدی‌، گلوسیدها و روبرومی‌شوند.

شبهه‌ای که در مورد گیاهخواری وجود دارد ومعمولاً افراد زیادی را از استفاده از این سیستم‌ها غذایی باز می‌دارد این است که فرد گیاهخوار دچار کمبود انواع پروتئین‌ها، مواد معدنی، لیپیدی‌ها، گلوسیدها و … می‌شود که در این مبحث به بررسی کامل ودقیق این موضوع می‌پردازیم.

برای اینکه بهتر این موضوع روشن شود ابتدا به بررسی غذاهای مورد نیاز بدن انسان (شش نوع ماده) می‌پردازیم.

انواع غذاهای مورد نیاز بدن انسان: بدن انسان به شش نوع ماده غذایی نیاز دارد که عبارتند از :

۱- آب ۲- مواد معدنی ۳- مواد پروتئینی ۴- مواد لیپیدی۵-مواد گلوسیدی ۶- ویتامین‌ها

هر یک از مواد غذایی شش گانه به میزان معین برای انسان ضرورت دارد تا هم ساختمان‌ بدن از نظر ترکیب شیمیایی تعادل خود را حفظ کند و هم رشد ونمو و ترمیم صورت گیرد و هم تولید انرژی لازم برای انجام اعمال حیاتی تأمین گردد.

۱- آب: در حدود  وزن بدن انسان را آب تشکیل می‌دهد ونیاز یک انسان بالغ درشبانه روز به آب حدود ۲۵۰۰گرم می‌باشد.

آب علاوه بر اینکه در ساختمان بدن شرکت دارد در بسیاری از اعمال و فعل و انفعالات شیمیایی و حیاتی نقش مهم و اساسی دارا می‌باشد. آب از راه نوشیدن و یا همراه با غذاهای دیگر به بدن می‌رسد.

۲- موادمعدنی: موادی چون کلسیم، سدیم، پتاسیم، آهن، کلر، ید، مس، منگنز وغیره از مواد معدنی هستند که هر یک نقش مهم و اساسی در بدن ایجاد می‌نمایند.به طور مثال آهن درساختمان هموگلوبین خون و ید در ساختمان تیروکسین که هورمون غده تیروئید است شرکت دارد.

۳-مواد پروتئینی: بخش مهمی از ساختمان سلول‌هاو بافتهای بدن از پروتئین‌هاست این مواد در رشد و نمو وترمیم  نقش مهم واساسی دارند و در ساختمان هورمون‌ها، آنزیم‌ها و انواعی از ویتامینها شرکت دارند. میزان نیاز انسان به این‌مواد در شبانه روز حدود ۱ گرم به ازای هر کیلوگرم می‌باشد.

۴- مواد لیپیدی (چربیها): از اجزاء ساختمانی سلولها و بافت‌ها هستند و در اثر اکسیداسیون در داخل سلول‌ها مقدار زیادی انرژی تولید می‌کنند.

در مورد چربیها دو اصطلاح اشباع شد و اشباع نشده بکار می‌رود. چربیهای اشباع شده در دمای معمولی به حالت جامد نزدیک‌ترند و غالباً در بدن جانوران ساخته میشوند و چربیهای اشباع نشده به حالت مایع نزدیک ترند و بیشتر در گیاهان ساخته می‌شوند.

۵- گلوسیدها: نام دیگر این مواد هیدراتهای کربن یا مواد نشاسته‌ای وقندی است که در دانه‌های گندم ، جو، برنج، ذرت، ماش و همچنین سیب‌زمینی فراوان است مواد گلوسیدها دراثر گوارش و تجزیه به واحدهای سازنده خود که (اوز)نامیده می‌شود تبدیل می‌شوند مواد گلوسیدی اصولاً برای تولید انرژی به کار می‌روند.

۶- ویتامین‌ها: ویتامینها گروهی از مواد غذایی هستند که در ساختمان‌ سلول‌ها و بافتها شرکت ندارند ولی وجود آنها به مقدار بسیار کم برای انجام اعمال حیاتی و شیمیایی ومتابولیسمی لازم است ویتامین‌ها به دو گروه تقسیم می‌شوند که عبارتند از ویتامین‌های محلول در آب و ویتامین‌های محلول در چربی، ویتامین (گروهB) و همچنین ویتامین ( C ) محلول در آب هستند و ویتامین‌های (A _ D _ E _ K) محلول در چربی‌ می‌باشند، در حدود ۴۰ نوع ویتامین‌ شناخته شده که ۱۲ نوع آنها برای انسان ضروری هستند و باید در جیره غذایی منظور شوند: برخی از انواع ویتامین در بدن ساخته می‌شود. میزان نیاز انسان به انواع ویتامینها حدود ۱۴/۰ گرم در شبانه روز است.



 
comment نظرات ()
 
 



 

 نویسندگان همکار 
فرزانه (ربابه)دریاباری

 

 امکانات جانبی